Nieuws

Waarom is Gennaro Gattuso ontslagen als trainer van Olympique Marseille?

Waarom is Gennaro Gattuso ontslagen als trainer van Olympique Marseille?

20 februari - 12:24

Gennaro Gattuso is ontslagen als trainer van Olympique Marseille. De Italiaan werd in september pas gepresenteerd door de Zuid-Franse club. Waarom moet hij alweer vertrekken? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Hoe presteerde Gennaro Gattuso als trainer van Olympique Marseille?

Marseille presteerde in het vorige seizoen al niet naar behoren en ook de start van het huidige was beroerd. L'OM besloot daarom om trainer Marcelino vlak voor het Europa League-treffen met Ajax de laan uit te sturen. Gattuso werd aangesteld als zijn opvolger, maar de voormalig middenvelder slaagde er ook niet om het tij te keren.

Marseille won in Europa dan wel twee keer van Ajax en ging ook door naar de tussenronde, maar in de Ligue 1 wil het maar niet vlotten. De club wacht inmiddels al zeven officiële wedstrijden op rij op een overwinning en staat negende. De laatste keer dat Marseille in de competitie won, was op 17 december 2023 tegen Clermont Foot.

Afgelopen zondag werd er weer verloren, deze keer van Stade Brest (1-0), dat ook nog eens een halfuur lang met tien man speelde. Dat bleek de druppel voor de clubleiding. 'Olympique Marseille kondigt het einde aan van de samenwerking met Gennaro Gattuso', viel er te lezen op de website. 'Olympique Marseille wil Gennaro en al zijn medewerkers in het bijzonder bedanken voor de onvoorwaardelijke investering en het grote professionalisme dat zij dagelijks hebben getoond, en wenst hen veel succes voor de toekomst.'