Nieuws

Dit gebeurt er volgens beoogd Vitesse-eigenaar Parry als de Arnhemmers degraderen

Dit gebeurt er volgens beoogd Vitesse-eigenaar Parry als de Arnhemmers degraderen

16 februari - 20:51

Beoogd Vitesse-eigenaar Coley Parry heeft donderdag uitgelegd wat er met Vitesse zal gebeuren als de club degradeert. Woensdag maakte de KNVB bekend dat de overname van de Arnhemmers door de Amerikaan niet door zal gaan. Op dit moment staat Vitesse op een gedeelde laatste plaats in de Eredivisie met een achterstand van negen punten op nummer vijftien Excelsior.

Woensdag kreeg Parry te horen dat hij de aandelen van Vitesse niet mag overnemen. In een daaropvolgende persconferentie ging de Amerikaanse investeerder in op de situatie en legde hij uit wat er met de club zal gebeuren als Vitesse degradeert naar het tweede Nederlandse niveau.

Wat gebeurt er als Vitesse degradeert?

Parry geeft aan dat zijn Common Group komende transferperiode iets wil betekenen voor Vitesse. Wel zegt hij dat de manier waarop zal afhangen van de situatie waarin de Arnhemse club zich dan bevindt. "Als we zouden degraderen, moeten we naar mijn mening binnen één jaar weer promoveren", zegt de Amerikaan hoopvol. "De club heeft een solide basis en een uitstekende jeugdacademie", sluit hij af.