Nieuws

Hierom begint het in nood verkerende Vitesse een bodemprocedure tegen de ING

Hierom begint het in nood verkerende Vitesse een bodemprocedure tegen de ING

15 februari - 17:13

Vitesse begint volgens De Gelderlander een bodemprocedure tegen de ING om te voorkomen dat de bank hun rekening afsluit. ING dreigt de rekening op te zeggen per 1 maart, eerder was 1 april genoemd als deadline. De bank dringt er bij de Arnhemmers op aan om zich los te maken van de Russische eigenaar.

Vitesse in het nauw door mogelijke Russische banden

De bank voert de druk uit vanwege de oorlog in Oekraïne en de sanctieregels om problemen met de overheid te voorkomen. Ondanks dat oligarch Valeri Oyf niet op de internationale sanctielijst staat, stelt de ING vraagtekens bij Russische netwerken vanwege zijn vriendschap met Roman Abramovitsj.

Vitesse vraagt de rechter om tijdens de bodemprocedure de rekening open te laten staan, omdat de club zonder bankrekening niet kan voortbestaan. Een bodemprocedure duurt normaal gesproken meerdere maanden. Vitesse wil zich volledig loskoppelen van Oyf, waarvoor een aandelentransactie nodig is. Die kan alleen plaatsvinden als de licentiecommissie het laatste rapport van over band tussen Vitesse en Abramovitsj afhandelt.

Algemeen directeur Peter Rovers van Vitesse hoopt binnenkort uitsluitsel te krijgen van de licentiecommissie en geeft aan dat de club de aandelen zo snel mogelijk wil overhevelen naar de stichting Vitesse. "Maar dat kost tijd. Vandaar ook de bodemprocedure", vertelt hij.