Nieuws

'Ommezwaai in situatie rondom Schuurs: Ajax wil door met de Limburgse mandekker'

'Ommezwaai in situatie rondom Schuurs: Ajax wil door met de Limburgse mandekker'

30-06-2022 20:58

Het leek er lange tijd op dat Perr Schuurs aan zijn laatste weken bezig was als speler van Ajax, maar niks blijkt minder waar. De Limburger heeft in een gesprek met de Amsterdammers te horen gekregen dat ze hem graag willen houden.

Schuurs zit meer op de bank dan dat hij speelt bij Ajax, maar aan belangstelling geen gebrek, klinkt het uit de mond van zijn zaakwaarnemer. "Het is voor Perr belangrijk dat hij meer gaat spelen. Daar heeft hij ook de kwaliteiten voor en dat zien andere clubs ook. Zo hebben clubs uit Engeland, de top van Duitsland, Italië en Frankrijk serieuze interesse", zegt hij tegenover Het Parool.

Voormalig technisch directeur Marc Overmars had afspraken gemaakt over een vertrek van de verdediger, maar dat is komen te vervallen door het plotselinge vertrek. "Als hij weinig aan spelen toe zou komen, was een transfer mogelijk. Zowel de trainer als de leiding zien dat echter nog niet zitten", stelt de zaakwaarnemer.

Schuurs kwam in 2018 over van Fortuna Sittard naar Ajax. Daar werd hij tijdelijk in de basis geposteerd, maar verloor zijn plek aan het Jurriën Timber, het aanstormende talent van toen.