Nieuws

Dit zegt Thomas Tuchel over zijn toekomst als coach van Bayern München

Dit zegt Thomas Tuchel over zijn toekomst als coach van Bayern München

14 februari - 23:47

Thomas Tuchel is niet bezorgd over zijn toekomst als trainer van Bayern München. De oefenmeester zag hoe zijn ploeg woensdagavond in de achtste finales van de Champions League met 1-0 verloor van Lazio. Na afloop stond hij de pers kort te woord.

Reactie Tuchel na afloop van Lazio - Bayern

"We zijn gefrustreerd en boos om het resultaat. Ik vind dat we de wedstrijd verloren hebben, Lazio heeft hem niet gewonnen", zegt hij voor de camera's van DAZN. "Ik weet niet precies waarom we ons vertrouwen verloren in de tweede helft, maar het gebeurde en toen raakten we achterop. Ik kan het niet uitleggen, omdat we tegen het team zeiden dat ze hun intensiteit moesten behouden en nog moediger moesten zijn in het restant van de wedstrijd, we leken gezichtsverlies te lijden aan het begin van de tweede helft."

Zodoende verliest Bayern tweemaal op een rij een cruciale wedstrijd. Afgelopen zaterdag werd er in de Bundesliga met 3-0 verloren op bezoek bij titelconcurrent Bayer Leverkusen. Of Tuchel vreest voor zijn baan? "Nee, ik ben niet bezorgd over mijn toekomst of een eventueel ontslag. We hebben deze wedstrijd uit handen gegeven. Er waren te veel individuele fouten."

Op dinsdag 5 maart wacht voor Bayern de return in eigen huis. Dan moet de kwartfinale alsnog worden behaald. Zeker is in ieder geval dat dat moet gebeuren zonder Dayot Upamecano. De Fransman kreeg halverwege de tweede helft een rode kaart, waarna Ciro Immobile vanaf elf meter de enige goal van de wedstrijd maakte. Daardoor liggen er wellicht kansen voor Matthijs de Ligt om in de basis te starten.