Nieuws

Wie is volgens Liverpool-legende Carragher de juiste man om Klopp op te volgen?

Wie is volgens Liverpool-legende Carragher de juiste man om Klopp op te volgen?

13 februari - 16:59 Laatste update: 17:01

Eind januari maakte Jürgen Klopp bekend dat hij Liverpool aan het einde van het seizoen na negen jaar gaat verlaten. Sindsdien wordt er volop gespeculeerd over de opvolger van de Duitser, zo ook door Liverpool-icoon Jamie Carragher. Wie is volgens de oud-verdediger de juiste man om het roer over te nemen bij The RedsVoetbalNieuws.nl neemt het met je door.

Wie moet Klopp opvolgen volgens Carragher?

Volgens Carragher is er maar één man die geschikt is om Klopp op te volgen bij Liverpool. "Als Xabi Alonso de manager van Liverpool zou worden, en ik vermoed dat dit het geval gaat zijn, denk ik dat Liverpool blij kan zijn dat Jürgen Klopp op dit moment vertrekt", zegt Engelsman bij SkySports. "De timing voor Alonso om in te stappen is perfect."

Tijdens zijn spelerscarrière kwam Xabi Alonso al uit voor Liverpool. Tussen 2004 en 2009 speelde de voormalig middenvelder 210 wedstrijden voor de Engelse topclub. Daarin scoorde de rechtspoot achttien goals en was hij twintig keer aangever. 

Alonso is op dit moment werkzaam bij Bayer Leverkusen. Met die club staat hij met een voorsprong van vijf punten bovenaan in de Bundesliga. Afgelopen weekend wist het elftal van de Spanjaard op eigen veld af te rekenen met titelconcurrent Bayern München. In Leverkusen werd het 3-0 door onder andere een doelpunt van de Nederlander Jeremie Frimpong.