Nieuws

Dit is wanneer AZ voor het laatst een Eredivisie-wedstrijd won

Dit is wanneer AZ voor het laatst een Eredivisie-wedstrijd won

12 februari - 14:25 Laatste update: 16:40

AZ verkeert op dit moment niet in goede vorm. De Alkmaarders speelden dit weekend met 0-0 gelijk bij Almere City en zagen daarmee concurrent FC Twente nog verder uitlopen. Wanneer heeft AZ voor het laatst gewonnen in de EredivisieVoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Wanneer won AZ voor het laatst?

AZ heeft al langere tijd niet gewonnen in de Eredivisie. De laatste overwinning voor de Alkmaarders dateert zelfs van 9 december 2023. Destijds werd Almere City in eigen huis met 4-1 verslagen. In de wedstrijden daarop verloor AZ van PSV, FC Twente en Feyenoord en werd er gelijk gespeeld tegen PEC Zwolle, sc Heerenveen en Almere City. Sinds de laatste zege in de Eredivisie werd er nog wel gewonnen in het bekertoernooi van de amateurs van HHC en met strafschoppen tegen Quick Boys. De kwartfinale tegen Feyenoord vormde het eindstation voor de Alkmaarders in de beker. 

De laatste overwinning van AZ vond plaats in speelronde 15 van de Eredivisie. Na afloop van die ronde bezetten de Alkmaarders met 33 punten de derde plaats. De achterstand op koploper PSV bedroeg twaalf punten, terwijl nummer twee Feyenoord twee punten meer had. Nummer vier FC Twente had ook 33 punten, maar een minder doelsaldo, terwijl nummer vijf Ajax negen punten minder had. Sindsdien zijn de Alkmaarders gezakt naar de vierde plaats in de competitie. De achterstand op PSV bedraagt inmiddels 23 punten en Feyenoord heeft een voorsprong van dertien punten op AZ. FC Twente is over de Alkmaarders heen en staat acht punten voor, terwijl nummer vijf Ajax nog maar een punt achter staat.

In de periode sinds de laatste overwinning in competitieverband is er een hoop veranderd bij AZ. Zo werd in januari trainer Pascal Jansen op straat gezet wegens tegenvallende resultaten. Zijn vervanger, Maarten Martens, wacht nu dus nog altijd op zijn eerste zege in de Eredivisie. Verder maakte algemeen directeur Robert Eenhoorn bekend dat hij Alkmaar na dit seizoen gaat verlaten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!