Nieuws

Verwarring alom: hoe reageert Huiberts, de TD van AZ, op het vertrek van Eenhoorn?

Verwarring alom: hoe reageert Huiberts, de TD van AZ, op het vertrek van Eenhoorn?

12 februari - 12:45
1

Robert Eenhoorn gaat aan het einde van het seizoen vertrekken bij AZ. Hij legt zijn functie per 1 juli 2024 neer, maar dat leverde een bijzondere reactie op van technisch directeur Max Huiberts. Wat heeft hij over zijn collega gezegd? VoetbalNieuws.nl zet de uitspraken op een rij.

Na het vertrek van Pascal Jansen gaat nog een prominent lid van AZ de club verlaten. Robert Eenhoorn is al tien jaar lang de algemeen directeur van de Alkmaarders, maar per 1 juli 2024 zal hij zijn taken neerleggen. Daarmee komt een einde aan een zeer vruchtbare periode. Onder leiding van Eenhoorn klom AZ op richting de top van de Eredivisie en werd zelfs de halve finale van de Conference League gehaald. In een persbericht gaf de algemeen directeur zijn blik op de zaken, maar er volgde een aparte reactie van zijn collega en technisch directeur Max Huiberts.

Wat heeft Max Huiberts gezegd?

In zijn eerste woorden heeft Max Huiberts veel lof voor zijn collega Eenhoorn. De twee werken sinds 2016 met elkaar samen, want toen trad Huiberts in zijn functie als technisch directeur. "Bij alle besluiten die hij nam stond het belang van de club voorop, terwijl daarnaast ook de ontwikkeling van de voetbalbranche als geheel zijn aandacht had. Het besluit van Robert valt me zwaar, maar tegelijkertijd koester ik de lange periode die we hebben samengewerkt en de vele mooie momenten die wij hebben beleefd", aldus Huiberts.

Hoewel de complimenten groot zijn richting zijn collega zegt de technisch directeur van AZ wel iets heel opvallends op de clubwebsite van AZ. Hij sluit zijn betoog af met de woorden: "We respecteren uiteraard zijn besluit, maar tevens past het bij AZ om na de bekendmaking van zijn besluit, op onze eigen manier door te schakelen om de continuïteit te waarborgen en de ambitie van de club te blijven najagen." Wat Huiberts hier precies mee bedoeld is niet duidelijk, maar het zou zomaar kunnen duiden op een nog eerder vertrek.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!