Nieuws

Groot nieuws uit Alkmaar: Eenhoorn vertrekt aan het einde van het seizoen

Groot nieuws uit Alkmaar: Eenhoorn vertrekt aan het einde van het seizoen

12 februari - 12:10 Laatste update: 16:51

Robert Eenhoorn gaat vertrekken bij AZ. De algemeen directeur van de Alkmaarders zit al tien jaar op zijn positie, maar zal zijn functie aan het einde van het seizoen neerleggen. Wel gaat Eenhoorn tot aan het einde van het seizoen mee helpen zoeken naar zijn vervanger.

Na het vertrek van Pascal Jansen gaat dus nog een prominent lid van AZ vertrekken. Per 1 juli 2024 legt hij zijn taken neer en daarmee komt er een einde aan tien jaar lang algemeen directeurschap voor AZ. "Ik heb de afgelopen jaren met ontzettend veel plezier en energie gewerkt bij en voor AZ. In die jaren zijn er nogal wat zaken gepasseerd en het gaat te ver om alle hoogtepunten op te noemen. Maar één van de belangrijkste dingen die ik wil aanhalen is de sportieve en financiële gezondheid van de club", zegt Eenhoorn tegen de clubwebsite.

Onder Eenhoorn klom de Alkmaarse ploeg richting de top van de Eredivisie. Vanaf 2014, het moment dat Eenhoorn instapte bij de club bereikte AZ drie keer de derde plek en één keer de tweede. "AZ draait al jaren mee in de top van de Eredivisie en heeft ook in Europees verband een uitstekende indruk achtergelaten. Bijzonder trots ben ik op de manier waarop onze jeugd zich presenteert, niet in de laatste plaats omdat dit een stabiele toekomst voor de club in de komende jaren betekent."

De rede om te stoppen is ook duidelijk voor Eenhoorn. Hij kan het niet meer opbrengen. "Een club als AZ verdient de volle inzet en ik merkte dat die energie voor mijzelf steeds lastiger te vinden bleek. Daarop heb ik de beslissing gebaseerd die nu genomen is. Er is nog geen zicht op wat ik hierna ga doen en om alle speculatie voor te zijn is er dus nog geen volgende stap in zicht. Ik ben bovenal ook nog niet weg en zal me tot het daadwerkelijke afscheid voor de volle 100% blijven inzetten voor de club die me zo dierbaar is geworden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!