Nieuws

Wie is Paulo Rudisill, de achttienjarige Amerikaanse aanwinst van Feyenoord?

Wie is Paulo Rudisill, de achttienjarige Amerikaanse aanwinst van Feyenoord?

9 februari - 13:50 Laatste update: 14:40

Feyenoord heeft een nieuw talent weten aan te trekken. Paulo Rudisill tekent een contract bij de Rotterdammers. Wie is deze achttienjarige Amerikaan die deel gaat uitmaken van de Feyenoord Onder-18? VoetbalNieuws stelt je aan hem voor!

Wie is Paulo Rudisill?

Paulo Rudisill werd op 7 februari 2006 geboren in Irvine (California). De achttienjarige speler doorliep de afgelopen jaren de jeugdopleiding van LA Galaxy. Dankzij zijn ontwikkeling wist de speler het te schoppen tot het tweede elftal van LA Galaxy waar hij vijf keer in actie kwam. In deze vijf wedstrijden kwam de aanvallende middenvelder tot één doelpunt. De jeugdige aanwinst van Feyenoord heeft naast Amerikaanse, ook Italiaanse roots. Toch speelt Rudisill zijn jeugdinterlands voor Amerika. Hij kwam bij het Amerikaanse elftal onder de zeventien tot 21 wedstrijden, waarbij hij twee doelpunten wist te maken.

Vrijdag maakte de jeugdinternational van de Verenigde Staten zijn eerste officiële optreden bij Feyenoord Onder-18 van trainers Robin van der Persie en Brian Pinas. Rudisill speelde de volledige wedstrijd tijdens het thuisduel tegen FC Groningen, dat werd gewonnen met 2-1.

Zo zit het contract in elkaar

De 18-jarige middenvelder uit de Verenigde Staten tekende in De Kuip een contract tot medio 2026. Rudisill zal deel gaan uitmaken van Feyenoord Onder-18, maar naar verwachting zal hij van de zomer doorschuiven naar Jong Feyenoord gezien zijn leeftijd. De jeugdige aankoop van de Rotterdammers heeft CAA Stellar als zaakwaarnemer. Zij zijn onder meer zaakwaarnemer van Eduardo Camavinga, Jack Grealish en Luke Shaw.

Wat voor een speler is Rudisill?

Hoofd Opleidingen Rini Coolen prijst het aanpassingsvermogen van de middenvelder. "Paulo is een aanvallend ingestelde middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan. Daarnaast bezit hij een sterk inzicht en de juiste winnaarsmentaliteit. Ondanks zijn relatief korte tijd bij Feyenoord, heeft hij zich snel weten aan te passen aan de club. Het is prachtig om te zien met welke toewijding hij elke dag werkt om het maximale uit zichzelf te halen."