Transfernieuws

'Ajax wil profiteren van moeizame onderhandelingen tussen Arsenal en talent'

'Ajax wil profiteren van moeizame onderhandelingen tussen Arsenal en talent'

6 februari - 18:04

Arsenal is momenteel druk aan het onderhandelen over een  contract voor het Engelse toptalent Amario Cozier-Duberry, meldt transferexpert Fabrizio Romano. Toch lijken deze onderhandelingen niet vanzelf te gaan, dus hopen meerdere clubs, waaronder Ajax, in juni transfervrij toe te kunnen slaan.

Cozier-Duberry is een 18-jarig Engels toptalent uit de jeugdopleiding van Arsenal. Op dit moment beschikt hij over een aflopend contract, waardoor hij komende zomer gratis de deur uit kan lopen. De club uit Londen doet zijn best om de buitenspeler langer vast te leggen, maar de onderhandelingen gaan niet zonder slag of stoot. 

Inmiddels houdt Ajax de situatie van de aanvaller volgens Romano nauwlettend in de gaten. Toch zijn de Amsterdammers niet de enige kaper op de kust die op de jonge rechtsbuiten azen. Zo wachten ook Borussia Dortmund, Anderlecht, Wolverhampton Wanderers en Newcastle United de situatie rondom het talent af. 

Dat Ajax in het buitenland naar talent op zoek gaat, is niet heel gek. Afgelopen winter namen de Amsterdammers al afscheid van Stanis Idumbo Muzambo en gaan de contractonderhandelingen met Gabriel Misehouy ook erg moeizaam.