Nieuws

Zo kijkt Marco van Basten naar het gerucht over een trainerscarrière bij Barcelona

Zo kijkt Marco van Basten naar het gerucht over een trainerscarrière bij Barcelona

4 februari - 18:10

Marco van Basten zit er niet op te wachten om weer in het trainersvak te stappen. De legendarische spits werd in verband gebracht met FC Barcelona en moest de assistent gaan worden van Frank Rijkaard. Hoe kijkt Van Basten naar het gerucht? VoetbalNieuws zet zijn uitspraken voor je op een rij.

Wat is de reactie van Marco van Basten op het gerucht?

Volgens de Spaanse krant Marca zijn Marco van Basten en Frank Rijkaard in beeld om de opvolgers van Xavi te worden bij FC Barcelona. De huidige trainer van Barça maakte bekend net als Jürgen Klopp aan het einde van het seizoen te stoppen en daarmee komt de vacature vrij. Het antwoord van Van Basten is echter zeer duidelijk bij Ziggo Sport. "Nee, zeker niet. Frank heeft het al een keer gedaan en hij denkt er ook niet aan. Maar ik moet er ook echt niet aan denken. Ik had ook al begrepen dat ze bij Ziggo Sport een hoge afkoopsom vragen", grapt de oud-trainer van SC Heerenveen, Ajax en AZ.

De geruchten zijn echter ook niet langs Marco van Basten gevlogen. De oud-spits las er zelf ook over, maar waar het idee vandaan komt weet hij ook niet. "Ik weet ook niet hoe ze erbij komen, want ik heb het ook maar gelezen. Dat wordt misschien een keer ergens geopperd en dat komt dan in de kranten. Daar kan ik dan wel om lachen."

Wat is het idee van Marca over het duo Van Basten-Rijkaard?

Er is in Spanje veel speculatie over wie de volgende trainer van FC Barcelona gaat worden. Hansi Flick passeerde de revue al, maar op woensdag 31 januari kwam de krant wel met een heel bijzonder gerucht. Joan Laporta zou zich graag willen versterken met Frank Rijkaard. De Nederlander was al eerder coach van de club en door zijn successen wil de voorzitter hem terughalen. Rijkaard zelf zit daar volgens Marca ook niet echt op te wachten, maar de deur zou niet helemaal dicht zijn. Met Marco van Basten als assistent-trainer zou hij misschien overtuigd worden, maar daar blijkt nu niets van waar.