Nieuws

Dit is waarom De Ligt zijn doelpunt met Bayern-bankzitter Krätzig vierde

Dit is waarom De Ligt zijn doelpunt met Bayern-bankzitter Krätzig vierde

4 februari - 15:58

Matthijs de Ligt kwam zaterdag tot scoren namens Bayern München. De Nederlandse verdediger besloot om naar de bank te rennen, om daar zijn collega Frans Krätzig in de armen te vliegen. In gesprek met Bild geeft De Ligt duiding bij het moment.

Na de winterstop stond De Ligt tot nu toe tijdens alle wedstrijden in de basis bij Bayern München. De verdediger profiteert onder meer van de afwezigheid van Kim Min-Jae, die met Zuid-Korea op de Azië Cup actief is. De Ligt pakt nu zijn kans en bekroonde dat met een doelpunt tegen Borussia Mönchengladbach, die samen hij met Krätzig bejubelde.

"Voorafgaand aan de laatste drie wedstrijden speelde ik op de training altijd een wedstrijdje tegen Frans", begint een blije De Ligt in gesprek met het Duitse medium. "Ik vroeg hem of hij daarbij de doelman wilde zijn. We hadden afgesproken dat ik hem zou bedanken als ik een doelpunt maakte, omdat hij me zo goed heeft gelopen."

Het doelpunt van De Ligt was niet zijn eerste van het seizoen. Eerder deze voetbaljaargang kwam de Nederlander al tot scoren voor Der Rekordmeister en daarmee staat de teller momenteel op twee.