Nieuws

Dit heeft Van 't Schip vol lof te vertellen over Ajax-debutant Henderson

Dit heeft Van 't Schip vol lof te vertellen over Ajax-debutant Henderson

3 februari - 20:10 Laatste update: 21:27

Ajax-trainer John van 't Schip heeft veel vertrouwen in Jordan Henderson. De 81-voudig Engels international maakt tegen PSV zijn debuut voor de Amsterdammers. De oefenmeester is vol log over zijn zomeraanwinst.

In gesprek met ESPN laat de oefenmeester weten dat Henderson het een bijzondere wedstrijd vindt. "Het is voor hem natuurlijk een speciale wedstrijd. In die zin dat het ook zijn eerste bij Ajax is. Wat je van hem mag verwachten, is dat hij leiding gaat geven. En het voetballen is hij niet verleerd. Hij heeft een heel positieve invloed gehad afgelopen week", zo zegt Van 't Schip.

Welke eerste indruk liet Henderson achter op Van 't Schip?  

Vorige week trainde de Engelsman voor het eerst mee bij de Ajacieden. De speler maakte direct indruk met zijn voetballende kwaliteiten. "Hij speelt vooruit wanneer dat kan. Hij heeft een goede awareness - hij kent zijn omgeving - zowel aan de bal als zonder bal. Dat zijn belangrijke dingen op zijn positie", aldus de trainer. "Ik merk dat hij een op-en-top prof is. Hij speelt niet voor niets al zo lang in de top."

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zaterdag 3 februari 2024
Stadion
Johan Cruijff Arena
Aftrap
20:00
Scheidsrechter
Gözübüyük