Nieuws

Brobbey is op dreef: dit zegt de Ajacied over zijn vorm en de kraker tegen PSV

Brobbey is op dreef: dit zegt de Ajacied over zijn vorm en de kraker tegen PSV

3 februari - 12:48

Brian Brobbey is de man in vorm bij Ajax. De aanvaller werd verkozen tot speler van de maand en kijkt uit naar het treffen met PSV. Dit zegt de Ajacied over de wedstrijd tegen de Eindhovenaren en zijn huidige vorm.

Brobbey wist dit kalenderjaar al zesmaal te scoren voor Ajax. In de Eredivisie was de Ajacied al elf wedstrijden op rij betrokken bij een doelpunt en stijgt de aanvaller wekelijks op de topscorerslijst. Niets en niemand lijkt Brobbey te kunnnen stoppen, maar zaterdag komt koploper PSV op bezoek.

Dit zegt Brobbey over zijn huidige vorm en de clash met PSV

Brobbey werd deze week verkozen tot Eredivisie Speler van de Maand. In gesprek met ESPN gaat de aanvaller in op zijn huidige vorm. "Ik heb vijf goals gemaakt in drie wedstrijden, dus ja. Het gaat goed", steekt Brobbey van wal. "Ik hoop dat ik dit vast kan blijven houden. Als spits scoor je soms en soms niet. Iedereen weet hoe het gaat. Er komt altijd veel op je af, van jullie ook. Dit is positief, maar als het niet goed gaat, zijn jullie de eerste. Eerlijk gezegd luister ik er niet naar. Ik heb een hechte groep met mijn broers, zaakwaarnemer en de trainer."

Tegen PSV hoopt de Ajacied zijn sterke vorm door te trekken. "Tegen PSV is altijd leuk. Er liggen zeker kansen", blikte Brobbey vooruit. "Maar PSV is natuurlijk de favoriet. Ik denk dat we daar de eerste helft fantastisch speelden. Als ik mijn kansen afmaak en de andere mensen ook, dan stonden we denk ik dik voor."