Welke appjes stuurde Danny Blind naar Marc Overmars?

Deze appjes stuurde Danny Blind naar de weggestuurde Ajax-directeur Marc Overmars

2 februari om 20:16

Danny Blind polste Marc Overmars voor een terugkeer als technisch directeur bij Ajax. Dat wordt duidelijk uit een uitgebreid onderzoek van de NOS, waarin Blind ook zelf aan het woord komt en appjes uit maart 2022 worden getoond. VoetbalNieuws.nl zette ze voor je op een rijtje.

Overmars werd in het begin van dat jaar de laan uitgestuurd bij Ajax door seksueel grensoverschrijdend gedrag. Blind probeerde hem echter te behouden. "Ik was degene die zei: We moeten Marc, op welke manier dan ook, proberen te behouden", vertelt hij tegenover de NOS. "Dat dat niet direct zou kunnen en tijd nodig had, is duidelijk. Daar moet je mediatechnisch ook plannen voor maken."

"Kijk naar de situatie waar Ajax in zit", legt hij uit. "Een directie an sich is er gewoon niet. Dan is het logisch dat bepaalde zaken in een vacuüm komen te hangen. Er is nog steeds geen technisch directeur en is er nog steeds geen algemeen directeur. Alex Kroes begint pas op 15 maart en Jan van Halst (de interim algemeen directeur, red.) weet dat hij weggaat."

Welke appjes stuurde Danny Blind naar Marc Overmars?

De NOS heeft inzicht gekregen in de appjes die Blind naar Overmars stuurde, nog voordat laatstgenoemde aan de slag ging bij Royal Antwerp. Leen Meijaard, de toenmalig voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, zou met hem hebben gesproken. 'Begreep dat je een goed gesprek had met Leen’, schreef Blind. ‘Je moet terug! Komt goed.'

Overmars liet echter weten dat een terugkeer er door een gebrek aan vertrouwen niet in zat. 'Dankjewel Marc, vind 't heel jammer, maar begrijp je wel. Hoop echt dat je ooit terugkomt met een verdiende staande ovatie van een volle Arena', reageerde Blind.