Nieuws

Dit is waarom de Amsterdamse doelman Owuso-Oduro AZ verkoos boven Ajax

Dit is waarom de Amsterdamse doelman Owuso-Oduro AZ verkoos boven Ajax

2 februari - 10:21

Rome Jayden Owusu-Oduro komt dit seizoen verrassend in actie voor AZ. De doelman vervangt de geblesseerde Matthew Ryan, maar het had niet veel gescheeld of de keeper speelde bij Ajax. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom hij al vroeg voor AZ koos.

Owusu-Oduro krijgt de afgelopen weken verrassend genoeg de kans bij AZ onder lat. Ryan is normaal de eerste keeper van de Alkmaarders, maar de Australiër staat momenteel met een blessure aan de kant. De keeper kwam tot dusver tot drie optredens in de Eredivisie

Waarom koos Owuso-Oduro voor AZ?

De negentienjarige doelman is geboren in Amsterdam-Noord en kreeg op jonge leeftijd al de uitnoding om bij de Amsterdammers aan de slag te gaan. "Ik heb in totaal twaalf weken stagegelopen bij Ajax, daarna mocht ik blijven", vertelt hij aan Voetbal International. "Maar ik heb voor AZ gekozen. Een onverwachte keuze misschien, voor een jongen uit Amsterdam. Mijn vriendjes zeiden dat ik naar Ajax moest gaan, maar mijn gevoel bij AZ was beter. Ik kende de werkwijze daar inmiddels en voelde me er thuis. Ook het feit dat de club al heel vroeg vertrouwen in me had, speelde mee."

Wat is de bijzondere bijnaam van Owuso-Oduro?

Bij de Alkmaarders heeft Owuso-Oduro de bijnaam Dida gekregen van zijn teamgenoot Bruno Martins Indi. De Amsterdammer blijft echter bescheiden onder deze bijnaam. "Bruno weet wat hij zegt, maar er moet nog heel wat gebeuren, wil ik net zo’n mooie carrière krijgen", aldus de doelman in het weekblad.

Dit was het spektakel tijdens Deadline Day in Nederland!