Nieuws

'Feyenoord blijft in onderhandeling over Rodriguez, concurrentie uit Zuid-Amerika'

'Feyenoord blijft in onderhandeling over Rodriguez, concurrentie uit Zuid-Amerika'

2 februari - 08:41 Laatste update: 09:28

Feyenoord heeft de hoop op Luciano Rodriguez nog niet opgegeven. De Uruguayaan kwam mede door tijdgebrek niet naar Rotterdam, maar de club wil in onderhandeling blijven met zijn club over een zomerse transfer. Daarin lijkt het op concurrentie uit Zuid-Amerika te kunnen rekenen, zo weet transferexpert Germán García Grova naar buiten te brengen.

Al sinds het begin van de winterse transferwindow wordt Feyenoord in verband gebracht met Rodriguez. De aanvaller had eigenlijk deze winter de overstap naar Rotterdam-Zuid moet maken, maar Feyenoord kwam niet tot een akkoord met het Uruguayaanse Liverpool FC. Argentijnse media melden nu dat Feyenoord niet definitief is afgehaakt, maar dat een zomerse transfer nog steeds tot mogelijkheden behoort. Eerder sprak het doorgaans betrouwbare 1908.nl ook al van een zomerse deal, na het mislopen van een winterse overeenkomst.

Volgens verschillende media komt het alleen door een gebrek aan tijd dat Rodriguez zich nog geen Feyenoorder mag noemen. Met de speler heeft Feyenoord al een principeakkoord en ook de clubs lijken dichter bij elkaar te komen, maar van een akkoord is nog altijd geen sprake. Daarnaast houdt ook River Plate de verrichtingen van Rodrigues nauwlettend in de gaten. In Argentinë sluit de markt pas 18 februari en dus kunnen de Argentijnen in die periode nog tot een akkoord komen met de speler. Volgens 1908.nl hebben de argentijnen geen interesse meer in de aanvaller. 

Feyenoord heeft dus nog altijd de beste papieren voor het inlijven van Rodrigues. Het persoonlijke akkoord blijft van kracht en volgens 1908.nl kunnen de clubs er wel eens snel uitkomen. "Die transfer kan ik het geval van Rodriguez nog wel eens sneller beklonken worden dan gedacht, bijvoorbeeld over enkele dagen of over enkele weken. Dat is althans waar de club op hoopt: Feyenoord pakt het vaker zo aan, bijvoorbeeld in het voorbije kalenderjaar. Thomas van den Belt werd eind maart binnengehengeld; Ramiz Zerrouki begin mei", aldus het medium. 

Dit was het spektakel tijdens Deadline Day in Nederland!