Nieuws

Bijzonder nieuws: 'Laporta wil Rijkaard en Van Basten als trainersduo bij Barça'

Bijzonder nieuws: 'Laporta wil Rijkaard en Van Basten als trainersduo bij Barça'

31 januari - 12:03

FC Barcelona zou Frank Rijkaard hebben gepolst voor een terugkeer als coach in het betaalde voetbal. Dat meldt de Spaanse krant MARCA. Marco van Basten wordt bovendien genoemd als eventuele assistent.

De Catalanen zijn op zoek naar een nieuwe trainer voor het komende seizoen. Xavi maakte afgelopen week namelijk bekend dat hij na 2,5 jaar de deur van Camp Nou achter zich dicht slaat. Onder meer Hansi Flick wordt met Barça in verband gebracht, maar ondertussen zou er al contact zijn geweest met een zéér opvallende naam: Frank Rijkaard.

Rijkaard heeft een ongekende status in Barcelona. Tussen 2003 en 2008 was hij er al eens coach, met groots succes. Zo wist Barça onder zijn leiding in 2006 de Champions League te winnen, werd het tweemaal landskampioen en won het ook twee Supercups. Bovendien is Rijkaard de trainer onder wie Lionel Messi debuteerde in de hoofdmacht.

Destijds was Joan Laporta al de president van de Blaugrana. De beleidsmaker zou ook nu de mogelijkheden onderzoeken om zijn favoriete manager terug te halen. Van Basten wordt daarin dus genoemd als zijn assistent. Het is al een hele poos geleden dat Rijkaard actief was in de voetbalwereld. De oud-speler van onder meer Ajax en AC Milan treedt nauwelijks op de voorgrond. Zijn laatste klus dateert uit 2013, als bondscoach van Saudi-Arabië. Het is dus maar de vraag of Rijkaard open staat voor een terugkeer.