Nieuws

Update Dilrosun: 'Speler gaat enorm vooruit in salaris en transfersom bekend'

Update Dilrosun: 'Speler gaat enorm vooruit in salaris en transfersom bekend'

1 februari - 10:10 Laatste update: 10:10

Feyenoord en Club América zijn akkoord geworden over een transfer van Javairô Dilrosun, zo meldde het doorgaans betrouwbare medium 1908 op woensdagavond. Daarmee vertrekt de vleugelaanvaller op Transfer Deadline Day naar Mexico. Feyenoord kan enkele miljoenen terug verwachten.

Club América lag al enige tijd op poleposition om Javairô Dilrosun over te nemen van Feyenoord. Zo wist Voetbal International eerder te melden. Behalve clubs uit Italië, Frankrijk en Spanje waren nu dus ook de Mexicanen in de markt voor de aanvaller. In de Deadlineday livestream van FC Afkicken werd de zaakwaarnemer van de aanvaller ingebeld en verteld hij: 'Feyenoord gaat vijf miljoen Amerikaanse dollar verdienen aan de vleugelaanvaller, omgerekend zo'n 4,5 miljoen euro. De aanvaller gaat er qua salaris flink op vooruit.'

Eerder mengden FC Lorient, Lecce, Hellas Verona en Celta de Vigo zich nog in de strijd om de handtekening van de éénvoudig Oranje-international. Door de hogere salarissen van de Mexicaanse club was het niet moeilijk voor Dilrosun om zelf tot een akkoord te bereiken. De deadline voor de transfer ligt net als in Nederland op donderdagavond 23.59 uur.

Club América geldt als de grootste club van Mexico. In dat land speelt ook een oud-teamgenoot van hem. Oussama Idrissi komt uit voor Pachuca en werd vorig seizoen samen met Dilrosun kampioen van de Eredivisie.