Breaking news

Feyenoord komt met update over transfer van Rodríguez: 'Redelijk dichtbij'

Feyenoord komt met update over transfer van Rodríguez: 'Redelijk dichtbij'

29 januari - 11:00 Laatste update: 11:15

Er zit vaart achter de deal van Feyenoord met Luciano Rodríguez. Algemeen Directeur Dennis te Kloese wil zich nog niet rijk rekenen door de vele concurentie, maar een deal komt steeds dichterbij. De Rotterdammers moeten verschillende clubs aftroefen in de strijd voor de aanvaller van Liverpool FC Montevideo.

Voetbal International weet een update over de transfer van Luciano Rodríguez te melden. Volgens Te Kloese is de deal: 'Redelijk dichtbij.' Echter volgt er al snel een maar. 'Er is veel concurrentie.' Naast de Rotterdammers zijn namelijk Benfica en River Plate ook zeer gevlijd door de kunsten van de rechtervleugelaanvaller die ook als spits uit de voeten kan. Volgens trainer Arne Slot is de Uruguayaan een 'potentiële verschilmaker'. 

Hoewel de trainer van Feyenoord zeer overtuigd is van de kwaliteiten van het target weet hij zelf niet veel over Rodríguez, aldus VI. 'Overigens vaart Slot in deze casus blind op de scouting. Dat betekent dat First Team Scout Christos Akkas en zijn medewerkers zó overtuigd zijn, dat ze Te Kloese hebben geadviseerd rond de vijf miljoen euro te betalen voor Rodríguez. De enige vraag is nog tegen hoeveel procent van de transferrechten? Feyenoord haalde eerder Santiago Giménez in een vergelijkbare deal weg bij Cruz Azul en kocht later steeds meer procent van de rechten bij, zodat de aanstaande inkomende transfersom van spits nu voor negentig procent voor Feyenoord is. '

Toch zijn er volgens Voetbal International nog altijd een paar obstakels die de Rotterdammers moeten overbruggen. 'Niet alleen het geschuif met procenten maakt de Rodríguez-deal lastig. Benfica zit op het vinkentouw en het tijdsverschil met Zuid-Amerika is een extra obstakel. Daarbij zal Feyenoord zich ook moeten afvragen of deze speler een directe versterking is. Het gaat om een non-EU transfer en dat betekent dat Rodríguez, mocht hij komen, vermoedelijk wel een tijd zal moeten wachten op een werkvergunning.' Bij de Ajax-transfer van Jordan Henderson duurde het meerdere dagen. Een speler moet in het bezit zijn van zo'n vergunning om mee te kunnen trainen.

Meer weten over Rodríguez? Bekijk onderstaande video over de Uruguayaan!