Feyenoord en FC Twente weten beide niet te scoren in een rommelige strijd

28 januari - 16:28
7

Feyenoord en FC Twente zijn beide niet tot scoren gekomen in De Kuip. Santiago Gimenez had de grootste kans, maar zag zijn strafschop gestopt worden door een goed keepende Lars Unnerstall. Michel Vlap scoorde wel voor FC Twente, alleen stond de middenvelder toen buitenspel.

Voor het duel in De Kuip begon werd er in Rotterdam stil gestaan bij een legende. Joszef Kiprich was terug bij zijn oude club en dat leverde een mooi eerbetoon op. Net als in de wedstrijd tegen PSV speelde de Tukkers met een andere tactiek, maar in het eerste halfuur pakte de beslissing van trainer Joseph Oosting goed uit. FC Twente was op sommige momenten de betere ploeg in een rommelige wedstrijd. De eerste grote kansen kwamen dan ook aan de kant van de bezoekers. Gelegenheidsspits Daan Rots had de hoek voor het uitkiezen, maar schoof naast.

Michel Vlap en Joshua Brenet gingen vervolgens niet veel later met zijn tweeën op Justin Bijlow af en FC Twente leek op een 0-1 voorsprong te komen. Brenet, die als rechtsbuiten stond gepositioneerd, legde de bal breed en Vlap schoot binnen. Echter was de middenvelder voor de bal gaan lopen en dus stond hij buitenspel. Niet alleen was de buitenspelgoal een redding voor Feyenoord, het schudde de ploeg van Arne Slot ook wakker. De Rotterdammers werden richting het einde van de eerste helft steeds sterker en aanvallers Igor Paixão en Santiago Gimenez kregen ook de eerste kansen. Toch lukte het Feyenoord ook niet om te scoren en dus gingen beide ploegen met 0-0 de rust in.

Feyenoord kwam vervolgens spetterend de kleedkamer uit. Na dertig seconden kreeg de ploeg ook de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Paixão ging naar het gras in de zestienmeter en de bal ging dus op de stip. Echter redde Lars Unnerstal zijn ploeg door zowel de penalty van Santiago Gimenez te stoppen als de volgende rebound. Daarmee miste de Mexicaan zijn tweede strafschop op een rij. Voor Unnerstall was het de derde strafschop die hij in de Eredivisie stopte.

Na de strafschop keerde de rust in de wedstrijd iets terug, maar kwam FC Twente steeds minder aan voetballen toe. De ploeg van Oosting zakte compleet in en hield zich vooral bezig met tegenhouden. Tot kansen kwamen de bezoekers dan ook niet. Feyenoord zocht de weg naar voren en wilde de Tukkers over de knie leggen, maar tot grote kansen kwam de ploeg ook niet. Dávid Hancko was er dichtbij, maar schoot de bal voor het doel langs en verder moest de thuisploeg het vooral doen met kleinere mogelijkheden. Vervolgens werd de klok de grootste tegenstander van Feyenoord, want al snel ging de tijd dringen.

Uiteindelijk kwamen er zes minuten extra tijd bij, maar Feyenoord kwam daarin ook niet tot een echt slotoffensief. De mannen van Arne Slot wilde wel heel graag en hadden haast, maar dat ging ook ten koste van de secuurheid. Door het gelijkspel zien beide ploegen in de achteruitkijkspiegel Ajax naderen tot respectievelijk vier en negen punten. Voor Feyenoord wacht een dubbele confrontatie met AZ en voor FC Twente staat een thuisduel met RKC Waalwijk op het programma.