Nieuws

Mislintat spreekt zich te gast bij Sky Sport Deutschland uit over ontslag bij Ajax

Mislintat spreekt zich te gast bij Sky Sport Deutschland uit over ontslag bij Ajax

25 januari - 20:57 Laatste update: 21:15

Sven Mislintat heeft zich uitgelaten over zijn spraakmakende ontslag bij Ajax. Te gast bij Sky Sport Deutschland sprak de oud-directeur zich donderdagavond voor het eerst uit over zijn vertrek Amsterdam, waar zijn werk naar eigen zeggen onvoltooid was.

"Het Ajax-hoofdstuk zit erop voor mij. Ik ben vrij om te beslissen wat er daarna komt. Helaas was de tijd in Amsterdam te kort. Ik had het gevoel dat ik niet kon laten zien wat er mogelijk was met dit team", gaf Mislintat aan. "Het is goed voor de spelers en de club dat het beter gaat na de trainerswissel. Dat is ook positief voor mij", gaat de 51-jarige Duitser verder. Mislintat werd eind september 2023 per direct ontslagen door Ajax, de club waar hij pas sinds 19 mei van dat jaar werkzaam was. De tijd van de Duitse directeur bij Ajax was chaotisch en dreunt nog altijd na in de Johan Cruijff ArenA.

Bij de Duitse tak van Sky Sports vroeg men zich af of Mislintat iets ziet in een mogelijke terugkeer bij Borussia Dortmund, de club waar hij tot 2017 diverse functies bekleede. Zo was hij daar onder andere hoofdschout. Naar eigen zeggen is terugkeren bij BVB op dit moment 'absoluut geen thema' voor Mislintat. Wel gaf de voetbalman aan dat de club uit zijn geboortestad veel voor hem betekend. "Clubs die in je hart zitten, waar je geboren bent, waar je gewerkt hebt en ook zulke waardering hebt ervaren; dat zijn altijd mogelijkheden om te werken. Daar moet je niet omheen praten", gaf hij aan.

Na zijn tijd in Dortmund ging Mislitat tot 2019 aan de slag als head of recruitment aan de slag bij Arsenal, waarna hij tot 2022 werkzaam was bij VfB Stuttgart.