Nieuws

Ajax-beleggers vragen opnieuw onderzoek naar omstreden oud-directeur Mislintat aan

Ajax-beleggers vragen opnieuw onderzoek naar omstreden oud-directeur Mislintat aan

25 januari - 19:47

Bij Ajax heeft de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wederom navraag gedaan over de status van het aangekondigde onderzoek naar oud-directeur Sven Mislintat, zo valt donderdagavond te lezen in een statement. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van afgelopen november gaf Michael van Praag, voorzitter van de RvC, aan dat het onderzoek circa één tot twee maanden zou duren.

Het ingeschatte tijdsbestek van Van Praag is inmiddels verstreken, zo stelt de VEB nu. Centraal staat het onderzoek van KPMG in opdracht van Ajax. Het accountants- en adviesbureau onderzoekt de rol en belangen van de ontslagen Mislintat bij Ajax. De Duitser stond langere tijd onder de druk bij Ajax, waarna onthullingen van de NOS rond mogelijke belangenverstrengeling bij transfer de druppel was.

In het statement brengt de VEB een brief naar Ajax naar buiten. De beleggersvereniging kaart de hele kwestie nogmaals aan en geeft aan dat het onderzoek moet gaan uitwijzen of Mislintat zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan de vermeende belangenverstrengeling. Daarnaast vraagt de organisatie ook om in het onderzoek de interne procedures van Ajax, rol van de betrokken zaakwaarnemers en de voorgeschiedenis van Mislintat op te laten nemen. 'Bij Ajax hebben enkele kopstukken het veld moeten ruimen, maar er is nog niet helemaal afgerekend met het recente verleden', klinkt het. Daarnaast spreekt VEB dat 'de sportieve en bestuurlijke crisis bij de beursgenoteerde voetbalclub sindsdien gigantische proporties heeft aangenomen'.