Nieuws

Waarom had Ajax-beul Pieters het bekerduel tegen SC Cambuur niet kunnen spelen?

Waarom had Ajax-beul Pieters het bekerduel tegen SC Cambuur niet kunnen spelen?

25 januari - 16:13 Laatste update: 17:46

Dat Ajax in de vorige ronde van het bekertoernooi is uitgeschakeld door de amateurs van USV Hercules zal niemand zijn ontgaan. Rechtenstudent Tim Pieters ontpopte zich in de wedstrijd in de Galgenwaard met twee treffers tot de grote man. Nu lijkt het juist zijn studie te zijn die een nieuw bekeravontuur in de weg zit. VoetbalNieuws.nl legt je uit waarom.  

In eerste instantie stond de wedstrijd tussen Hercules en SC Cambuur in de achtste finale van de KNVB Beker vorige week op het programma. Door de vorst was het Utrechtse veld onbespeelbaar, waardoor de wedstrijd met een week werd uitgesteld. Het nieuwe aanvangstijdstip van donderdagavond 20.00 uur kwam niet iedereen goed uit, meldt De Gelderlander.

Waarom vormt de bekerwedstrijd een probleem voor Tim Pieters?

Het nieuwe moment van de wedstrijd zorgde ervoor dat bekerheld Tim Pieters voor een dilemma kwam te staan. Hij zou namelijk op donderdagmiddag van 17.00 uur tot 19.00 uur een tentamen hebben, waardoor hij niet bij de wedstrijd zou kunnen zijn. Universiteit Utrecht weigerde zijn verzoek van uitstel, waardoor hij een lastige keuze moest maken. Uiteindelijk heeft hij besloten het tentamen over te slaan en eind februari de herkansing te maken, zodat hij donderdagavond gewoon aan de aftrap kan verschijnen.