Reactie

'Boze' Bosz ziet duidelijke strafschop voor Lang in De Kuip: 'Met name op de VAR'

'Boze' Bosz ziet duidelijke strafschop voor Lang in De Kuip: 'Met name op de VAR'

24 januari - 22:25 Laatste update: 22:52

Peter Bosz is zichtbaar geïrriteerd voor de camera’s verschenen na het door PSV van Feyenoord verloren bekerduel in De Kuip (1-0). De oefenmeester wond zich op over het feit dat Noa Lang geen strafschop kreeg in de tweede helft.

Diep in de tweede helft glipte de ingevallen Lang langs Mats Wieffer. De middenvelder van Feyenoord zette vervolgens een tackle in de eigen zestien in en raakte de PSV’er, maar ook een heel klein beetje de bal. Het was moeilijk te zien, maar toch had het moment een sterke strafschopgeur.

"Ik ben ook wel boos ja", begon Bosz voor de camera’s van ESPN. "Met name op de VAR. Dat een scheidsrechter dat niet kan zien dat kan nog wel want het is best moeilijk, maar ik heb de beelden teruggezien, zeg het zelf maar. En ik denk ook de tweede kaart voor Wieffer. Hij raakt hem vol op zijn voet en dan is het een gele kaart."

"Ik zag Noa vallen", vervolgt Bosz, die na jarenlange ervaring wel het onderscheid kan maken tussen vallen en vallen. "Je hebt wel eens dat jongens duikelen en dat ze echt vallen. Je ziet hoe hij met zijn hoofd naar de grond klapt. Het is duidelijk op de beelden te zien, dat zie je. Het was een cruciaal moment", besluit Bosz.