Transfernieuws

AD: Ajax open voor tijdelijk vertrek Forbs, één doelman vertrekt nog uit Amsterdam

AD: Ajax open voor tijdelijk vertrek Forbs, één doelman vertrekt nog uit Amsterdam

24 januari - 07:41 Laatste update: 08:07

Ajax lijkt mee te willen werken aan een tijdelijk vertrek van Carlos Forbs, zo weet het Algemeen Dagblad woensdagochtend te melden. Eerder deze week bleek dat Nottingham Forest de aanvaller terug naar Engeland wil halen. Mogelijk dat Ajax nog een speler kwijtraakt. Het medium bespreekt de transferambities van Geronimo Rulli en Jay Gorter.

Maandag bracht Voetbal International naar buiten dat Forbs kan rekenen op interesse uit de Premier League. Burnley zou de aanvaller als optie zien. Een dag later volgde transferexpert Fabrizio Romano met het nieuws dat ook Nottingham Forest de aanvaller nauwlettend in de gaten houdt. Nu weet het AD te melden dat Ajax 'niet onwelwillend tegenover een tijdelijk vertrek' van Forbs staat. Echter geeft het medium ook aan dat 'van verregaande onderhandelingen' nog geen sprake is.

Afgelopen zomer nam Ajax de aanvaller voor veertien miljoen over van Manchester City. Na 25 optredens voor Ajax staat de teller van de 19-jarige Forbs op twee doelpunten en vier assists. Zelf zou Forbs niet willen denken aan een definitief vertrek uit Amsterdam. De aanvaller wil graag slagen bij Ajax en voor zijn kansen willen gaan. Forbs zou dan ook nog niets zien in een terugkeer naar Engeland, zo klonk het eerder deze week.

Doelman weg bij Ajax

Deze winter nam Ajax al tijdelijk afscheid van Georges Mikautadze, die op huurbasis terugkeerde naar FC Metz. Volgens het AD kan Ajax deze maand nog afscheid gaan nemen van één doelman. Rulli en Gorter verloren allebei door een blessure hun basisplaatsen bij Ajax. Diant Ramaj heeft zich inmiddels ontpopt tot eerste doelman. Volgens de krant nemen beide heren het komende half jaar liever niet plaats op de bank. 

Van interesse in Rulli was al sprake en een terugkeer naar Argentinië lonkte. Echter kwam recent naar buiten dat een transfer naar zijn geboorteland een moeilijke optie is. Een overstap binnen Europa zal dan ook waarschijnlijker zijn. 'Een aantal clubs toonde al wel interesse in de Argentijn, maar geen enkele pakte vooralsnog door', schetst het AD.