Slot maakt opstelling bekend zonder verrassingen: Dilrosun en Paixão op de flanken

21 januari - 13:20 Laatste update: 13:20

Feyenoord heeft de opstelling van Arne Slot voor de wedstrijd met Vitesse bekend gemaakt. De keus in de aanval is gevallen op Javairo Dilrosun, Santiago Gimenez en Igor Paixão. Verder spelen de verwachten namen in een wedstrijd waarbij de Rotterdammers de tweede plek steviger in handen kunnen krijgen.

Feyenoord is op zoek naar eerherstel. Tegen NEC speelde de ploeg van Slot een goede eerste helft, maar toch moest het net voor rust de aansluitingstreffer van de bezoekers slikken. Daarvoor hadden Javairo Dilrosun en Santiago Gimenez de Rotterdammers een 2-0 voorsprong gegeven, maar de overwinning glipte uiteindelijk ook nog uit de handen. Met een 2-1 voorsprong schoot Magnus Mattsson de gelijkmaker binnen en zo begon Feyenoord slecht aan het kalenderjaar 2024. Door het gelijkspel van AZ en het verlies van FC Twente kan de ploeg van Slot tegen de Arnhemmers de tweede plaats toch weer steviger in handen krijgen.

De enige linie waar de Feyenoord trainer voor moeilijke keuzes stond, was de voorhoede. Door de Afrika Cup en de Azië Cup kunnen de Rotterdammers niet beschikken over Yankuba Minteh, Ayase Ueda en Alireza Jahanbakhsh. Uiteindelijk koos Arne Slot dus voor Igor Paixão en Javairo Dilrosun. Daardoor krijgt Dilrosun voor de vierde keer op rij een basisplaats toegewezen. Doordat Vangelis Pavlidis gisteren een strafschop scoorde staan Gimenez en de Griek weer gelijk en dus kan de Mexicaan weer uitlopen op zijn concurent.

De opstelling van Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Gimenez, Dilrosun

De opstelling van Vitesse: Room; Oroz, Isimat-Mirin, Hendriks, Cornelisse; Domgjoni, Meulensteen; Manhoef, Van Ginkel, Boutrah, Visser