Nieuws

Ünüvar: 'Het gaat gewoon knagen als je andere jongens wel kansen ziet krijgen'

Ünüvar: 'Het gaat gewoon knagen als je andere jongens wel kansen ziet krijgen'

29-06-2022 21:44

Naci Ünüvar is klaar om komend seizoen door te breken in Ajax 1. De talentvolle dribbelaar geeft toe dat hij het lastig vond dat hij niet in de plannen van trainer Erik ten Hag voorkwam, maar tegelijkertijd is hij er mentaal wel sterker uitgekomen.

Ünüvar speelde afgelopen seizoen zijn wedstrijden in Jong Ajax. "Dat knaagde aan me", laat de negentienjarige Zaandammer optekenen door het Algemeen Dagblad. "Alles lukte weer. Op basis van mijn statistieken was ik de beste speler bij Jong Ajax, maar het mocht niet zo zijn dat ik een keer bij de eerste selectie kwam. Ik had wel op meer kansen gehoopt, ja. Ik heb er met de mensen om me heen ook veel over gepraat. Daardoor kon ik er steeds beter mee omgaan en heb ik rust in mijn hoofd gevonden. En daardoor bleef ik wekelijks presteren bij Jong Ajax."

De talentvolle dribbelaar werd er desondanks wel eens ongeduldig van. "Het gaat gewoon knagen als je andere jongens wel kansen ziet krijgen", zegt hij. "Aan de andere kant: ik kwam op mijn zestiende al bij Jong Ajax. Ik ben twee weken geleden 19 geworden. Ik hoef nog geen haast te hebben. Het is normaal. Het hoort erbij. En mentaal ben ik er sterker door geworden. Of dit mijn seizoen wordt? Daar ga ik vol voor."