Nieuws

Dijkhuizen had contact met Slot over Wieffer: 'Dat doen trainers onder elkaar'

Dijkhuizen had contact met Slot over Wieffer: 'Dat doen trainers onder elkaar'

29-06-2022 21:31

Mats Wieffer maakte onlangs de overstap van Excelsior naar stadgenoot Feyenoord. Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen geeft toe dat hij contact heeft gehad met collega Arne Slot, voordat de deal beklonken werd.

Dijkhuizen verwacht veel van Wieffer en vindt de 22-jarige middenvelder perfect bij Feyenoord passen. "Omdat hij heel goed in de speelwijze past van Arne Slot. Met zijn dynamiek, loopvermogen, zijn omschakeling en zijn creativiteit. Het is meer de vraag hoe hij de stap mentaal verwerkt, maar ik denk dat hij zich snel aanpast", aldus de voormalig trainer van Wieffer in gesprek met De Telegraaf

"Ik denk dat hij met betere spelers om zich heen, zelfs nog beter gaat functioneren. Die herkennen en vinden elkaar. Ik verwacht dat hij zijn handelingssnelheid snel al omhoog kan brengen, dat hij meegaat met de betere spelers om zich heen. Hij heeft die kwaliteiten", vervolgt Dijkhuizen.

De trainer van Excelsior laat weten dat hij heeft gebeld met Slot over de transfer van Wieffer. "Dat doen trainers onder elkaar, ook als het om gedrag en houding gaat, want dat is de meest betrouwbare informatie die je kunt krijgen."