Breaking news

Eindelijk witte rook in Amsterdam: Ajax bevestigt recordtransfer Bergwijn

Eindelijk witte rook in Amsterdam: Ajax bevestigt recordtransfer Bergwijn

08-07-2022 10:00 Laatste update: 10:03

Done deal: Ajax heeft zich versterkt met Steven Bergwijn. De transfer van de Oranje-international hing al een tijdje in de lucht, maar nu is de deal officieel beklonken. De aanvaller komt voor een recordbedrag over van Tottenham Hotspur en tekent voor vijf jaar.

Ajax heeft met de komst van Bergwijn zijn gewenste transferdoelwit binnen. De Amsterdammers wilden de pijlsnelle buitenspeler afgelopen winter al naar Nederland halen, maar toen zag de regerend landskampioen de deal om financiële redenen nog afketsen. Ajax heeft 31,25 miljoen euro moeten overmaken aan Tottenham Hotspur.  Ajax spreekt via de officiële kanalen van een vast bedrag.

Nu de transfer wereldkundig gemaakt is, keert Bergwijn eindelijk definitief terug op het oude nest. De 24-jarige Oranje-international speelde tussen 2005 en 2011 in de jeugdopleiding van Ajax. De technische dribbelaar vertrok vanuit Amsterdam naar Eindhoven, waar hij drie jaar later zijn opwachting maakte in de hoofdmacht van PSV. Met drie landstitels en één Johan Cruijff Schaal op zak, vertrok Bergwijn in 2020 voor dertig miljoen euro naar Tottenham Hotspur.

De geboren Amsterdammer beleefde een onvergetelijk debuut in de Premier League. Hij kreeg een basisplaats van toenmalig manager José Mourinho in de wedstrijd tegen Manchester City en schoot in de 63e minuut op prachtige wijze het openingsdoelpunt binnen. Uiteindelijk won Spurs met 2-0 van de ploeg van Pep Guardiola. Bergwijn belandde ondanks zijn sterke optreden al vrij snel op een zijspoor in Engeland, waardoor hij bij zijn werkgever kenbaar maakte graag een nieuw avontuur aan te gaan.