Done Deal

Extra concurrent voor De Ligt: Bayern München maakt komst Dier wereldkundig

Extra concurrent voor De Ligt: Bayern München maakt komst Dier wereldkundig

11 januari - 20:46

Eric Dier mag zich officieel speler van Bayern München noemen, nu de Duitse topclub de transfer wereldkundig heeft gemaakt. De Engelsman komt over van Tottenham Hotspur en is zo weer herenigd met oud-teamgenoot en landgenoot Harry Kane. Voor Matthijs de Ligt betekent het dat de centrale verdediger er een extra concurrent bij heeft gekregen.

De verdediger annex middenvelder speelde sinds 2014 in dienst van Spurs, waar zijn teller op 364 officiële wedstrijden kwam te staan. Donderdag 11 januari was al te zien hoe Dier zijn eerste stappen richting zijn nieuwe werkgever maakte. "Bayern is een geweldige club", gaf een glunderende Dier aan. Door de aanhoudende afwezigheid van Dayot Upamecano en Kim Min-Jae was Der Rekordmeister haastig op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. Naast de eerstgenoemde verdedigers heeft Thomas Tuchel verder nog de beschikking over de achttienjarige Tarek Buchmann 

Met 49 internationals voor Engeland, 247 wedstrijden in de Premier League en 54 optredens in diverse Europese toernooien neemt Dier de nodige ervaring met zich mee naar München, waar hij net zoals zijn maatje Kane hoopt op successen. Met Spurs lukte het de Engelsman in bijna vier niet om iets van zilverwerk in ontvangst te nemen. Wel maakte Dier nog minuten tijdens de Champions League-finale van 2019, die met 0-2 werd verloren van Liverpool.