Nieuws

Dit vindt Ajax-doelman Diant Ramaj van de vertrokken Maurice Steijn

Dit vindt Ajax-doelman Diant Ramaj van de vertrokken Maurice Steijn

11 januari - 08:55

Diant Ramaj is inmiddels de eerste doelman van Ajax, maar in het begin had de sluitpost het lastig in Amsterdam. Wat vindt de keeper van Maurice Steijn, die de voorkeur gaf aan Jay Gorter? VoetbalNieuws laat het je zien. 

Wat vindt Diant Ramaj van Maurice Steijn?

Ramaj spreekt in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad over zijn eerste periode in Amsterdam. Ramaj werd als grote belofte naar de hoofdstad gehaald, vooral door inmenging van Sven Mislintat, maar begon op de bank. "Geronimo Rulli was eerste keeper, dus ik maakte me aanvankelijk geen illusies. En ik wens niemand een blessure toe. Ook mijn concurrenten niet. Mijn motto is dat ik op basis van prestaties mag keepen. In de eerste wedstrijd van het seizoen (Heracles-thuis) raakte Gero echter geblesseerd", meent Ramaj.

Tot verbazing van Ramaj kreeg Jay Gorter na de blessure van Rulli echter de voorkeur. "Jay en ik moesten warmlopen. Snel en goed doen en dan zo erin, dacht ik. Sven Mislintat (inmiddels ontslagen technisch directeur, red.) had mij immers verteld dat ik nummer 2 was. Van hem hoorde ik niets, dus ook niet dat hij een voorkeur had voor Jay. Ik dacht ook dat het de bedoeling was dat hij verhuurd werd. Tijdens het warmlopen hoorde ik ineens Jay. Ik was verrast, ging boos en teleurgesteld op de bank zitten. Wat gebeurt hier, dacht ik. Waarom?"

De doelman leek niet onder de indruk van het besluit van Steijn, die even later moest vertrekken wegens tegenvallende prestaties. "De trainer legde later uit dat Jay meer ervaring had met de huidige groep. Ik zei: oké, jouw keuze, maar laten we dan over een paar weken de balans opnieuw opmaken. Ik begreep veel dingen niet, maar ben juist bikkelhard gaan werken."