Transfernieuws

'AZ shopt opnieuw in Portugal en verwelkomt vervanger van Sugawara deze week'

'AZ shopt opnieuw in Portugal en verwelkomt vervanger van Sugawara deze week'

2 januari - 17:14

AZ gaat met Gonçalo Esteves zijn eerste winterversterking presteren, meldt De Telegraaf. De 19-jarige rechtsback van Sporting Portugal moet Yukinari Sugawara gaan vervangen.

Of Esteves, die nog tot komende zomer vastligt in Lissabon, op huurbasis of vaste basis naar AZ vertrekt is onbekend, maar aannemelijk is het eerste. Omdat de rechtsback over een aflopend contract beschikt zal de club uit Alkmaar niet al te veel hoeven betalen mits er sprake is van een koop.

Esteves wordt door AZ gehaald als vervanger van Sugawara. De Japanse rechtsback is een vaste waarde in de ploeg van Pascal Jansen, maar vertrekt met zijn land naar de Azië Cup. Sugawara mist daardoor mogelijk de eerst zes wedstrijden van de tweede seizoenshelft.

Esteves kwam pas één keer in actie in het eerste van Sporting. Dat was notabene in 2021 tegen Ajax in de Champions League. Afgelopen seizoen trof het Youth League-team van AZ de back al in de Youth League. Met Esteves haalt AZ de derde Portugees op in een half jaar tijd. Eerder kwamen Alexandre Penetra en Tiago Dantas al naar Alkmaar.