Nieuws

Op deze datum wil Real Madrid weten of Kylian Mbappé een transfer maakt

Op deze datum wil Real Madrid weten of Kylian Mbappé een transfer maakt

29-12-2023 17:58 Laatste update: 5 januari - 17:15

Real Madrid lijkt opnieuw een poging te gaan wagen om Kylian Mbappé los te weken bij Paris Saint-Germain. Volgens de Engelse kwaliteitskrant The Athletic heeft De Koninklijke een deadline gesteld om te weten of hij wel of niet naar Spanje komt. Wanneer is die? VoetbalNieuws geeft je het antwoord.

Real Madrid wil Kylian Mbappé

De transfersoap rondom Mbappé wordt al enkele maanden en zelfs jaren gevoegd. In de zomer van 2022 hoopte Real hem al over te nemen, maar toen verlengde de Franse superster bij PSG. Zijn contract loopt tot medio 2024, wat betekent dat Mbappé komende zomer transfervrij kan vertrekken wanneer daar niet wederom een jaar bij aan wordt geplakt.

Deze deadline heeft Real gegeven aan Mbappé

In dat geval lijkt Real hem dus voor een prikkie te willen overnemen. Het contact tussen beide partijen is sinds anderhalf jaar geleden nog altijd niet verwaterd. De clubleiding hoopt halverwege januari een definitief antwoord van Mbappé te hebben op de vraag of hij vanaf het seizoen 2024/2025 wél of niet in Santiago Bernabéu wil spelen.

Mbappé stelt deadline

Volgens de Franse krant L'Equipe wil de aanvaller zijn beslissing bekendmaken vóór 14 februari, de datum waarop zijn huidige werkgever PSG de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League tegen Real Sociedad speelt.