Nieuws

Wie is Taryck Tahid, de tiener bij Feyenoord een proefperiode tegemoet gaat?

Wie is Taryck Tahid, de tiener bij Feyenoord een proefperiode tegemoet gaat?

29-12-2023 12:30

Taryck Tahid lijkt zijn reis door Europa te gaan vervolgen bij Feyenoord. De tiener zal volgens het doorgaans betrouwbare 1908.nl in januari aanlsuiten in de jeugd van Feyenoord voor een stageperiode. Eerder deed de Canadees die onder andere al bij Villarreal CF. VoetbalNieuws stelt het mogelijk nieuwe talent van de Feyenoord aan je voor!

Als zoon van een Canadees-Ghanees gezin komt Tahid op 21 april 2007 in Maple Ridge te wereld. Zijn eerste stappen in het voetbal maakt Tahid bij Albion FC, voordat hij in 2018 bij de door zijn vader opgerichte VanCity Pro Football Academy aansluit. Het talent van Tahid blijft niet onopgemerkt en zo mag hij stage komen lopen in de jeugdopleidingen van New York Red Bulls, FC Midtjylland en Villarreal. Toch is het bij Vancouver FC waar de middenvelder na een proefperiode in mei 2023 een contract ondertekend. Een dag later maakt de tiener al zijn debuut in het eerste en zet zichzelf daarmee in de geschiedenisboeken van de Canadian Premier League.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VANCOUVER FOOTBALL CLUB (@vanfootballclub)

Met een leeftijd van zestien jaar en zeventien dagen is Tahid de jongste speler die zijn debuut in de competitie maakt. In juni volgt ook zijn eerste doelpunt, als hij in de wedstrijd tegen Pacific FC trefzeker is. Wederom een record, waar Tahid zich ook tot allerjongste doelpuntenmaker van de competitie kroont. In zijn eerste profseizoen speelt de middenvelder in twintig wedstrijden, waarvan zes als basisspeler, 551 minuten en is in totaal drie keer trefzeker.

In september 2023 werd Tahid voor het eerst opgeroepen voor de Onder-17 van Canada, waar hij tegen Brazilië zijn debuut maakte. Met Canada nam de middenvelder deel aan het WK Onder-17 in Indonesië. Met Canada wist Tahid geen wedstrijd te winnen en ging het onderuit tegen de leeftijdgenoten van Spanje, Oezbekistan en Mali. Na zijn eerdere proefperiodes in Europa lijkt Tahid in januari 2024 op stage te gaan in de jeugd van Feyenoord.