Nieuws

Bij welke club is John Heitinga momenteel als trainer actief?

Bij welke club is John Heitinga momenteel als trainer actief?

28-12-2023 20:49

John Heitinga vertrok afgelopen zomer als trainer van Ajax. De voormalig verdediger en huidig oefenmeester heeft ondertussen zijn heil ergens anders gevonden. Waar is hij nu actief? VoetbalNieuws geeft je het antwoord.

Waarom vertrok John Heitinga bij Ajax?

Heitinga werd na de laatste speelronde van het seizoen 2022/2023 ontslagen bij Ajax. De Amsterdammers eindigden als derde in de Eredivisie door een 3-1 nederlaag bij FC Twente en liepen daardoor Champions League-voetbal mis. Volgens het Algemeen Dagblad had toenmalig technisch directeur Sven Mislintat hem nog wel een baan als hoofd jeugdopleiding aangeboden, maar daar bedankte Heitinga voor.

Bij welke club zit John Heitinga nu?

In plaats daarvan koos Heitinga voor dezelfde weg die Mohammed Kudus en Edson Álvarez bewandelden, naar de Premier League bij West Ham United. In Londen is hij de assistent van David Moyes. De twee zijn oude bekenden van elkaar. Tussen 2009 en 2013 speelde Heitinga namelijk onder Moyes bij Everton.

Heitinga heeft een contract tot medio 2024 bij West Ham United. The Hammers staan vlak voor het einde van 2023 op de zevende plaats in de Premier League en overwinterden ook in de Europa League.