Breaking news

'Heitinga weigerde aanbod van Mislintat om bij Ajax actief te blijven'

'Heitinga weigerde aanbod van Mislintat om bij Ajax actief te blijven'

28-12-2023 19:42 Laatste update: 19:43

John Heitinga had na zijn ontslag als trainer van Ajax bij de club kunnen blijven. Toenmalig technisch directeur Sven Mislintat zou hem een baan als hoofd jeugdopleiding hebben aangeboden, maar daar zou de oefenmeester voor hebben bedankt. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Donderdagavond bracht de kwaliteitskrant een uitgebreid analysestuk naar buiten over de afgelopen transferzomer in Amsterdam, met name de positie van de trainers. Daarin wordt beschreven hoe Mislintat Heitinga als mogelijke hoofd jeugdopleiding zou hebben gezien.

Heitinga was gedurende de tweede seizoenshelft van 2022/2023 de hoofdverantwoordelijke bij Ajax. Na de laatste speelronde, toen er met 3-1 werd verloren van FC Twente, kreeg hij de zak. 'Ajax gaat voor een andere trainer kiezen', was de simpele boodschap.

Mislintat zou Heitinga dus hebben aangeboden om binnen de jeugdopleiding actief te blijven, maar daar bedankte de voormalige verdediger voor. Inmiddels is hij assistent-coach van Premier League-club West Ham United.