Nieuws

Wie is Vladislav Blanuta, de spits op de vermeende lijstjes van Feyenoord en Ajax?

Wie is Vladislav Blanuta, de spits op de vermeende lijstjes van Feyenoord en Ajax?

26-12-2023 19:15

In Roemenië weet men te melden dat Vladislav Blanuta kan rekenen op serieuze belangstelling uit Nederland. Zo zouden zowel Ajax en Feyenoord aan de spits denken, waar ook PSV wordt genoemd. VoetbalNieuws stelt de spits aan je voor!

Geboren op 12 januari 2001 in Hîncești, Moldavië start Blanuta zijn carrière als voetballer bij het Roemeense FC Rapid 1923. Na indruk te hebben gemaakt in de Onder-19 van de club, neemt Pescara de spits in 2019 over. Drie jaar later keert Blanuta op huurbasis terug in Roemenië, waar FC U Craiova 1948 de aanvaller een jaar later zelfs definitief overneemt. De club had zo’n 250 duizend euro over voor de tiener.

Ondanks dat Blanuta op jonge leeftijd in de internationale jeugdelftallen van Moldavië speelt, maakt de spits uiteindelijk de interlandswitch naar Roemenië. Dit op verzoek van zijn nieuwe werkgever. In november 2023 volgt dan ook zijn debuut voor het Onder-21 elftal. Blanuta is tevens de zoon van de huidige trainer van het Nationale Vrouwenelftal van Moldavië, Eduard Blanuta.

Nederlandse interesse in Blanuta

Als we ProSport moeten geloven, dan zou Blanuta op de radar zijn verschenen van de scouts bij Ajax, Feyenoord en PSV. De spits zou een afkoopclausule hebben van zes miljoen euro. Dit seizoen staat zijn teller op vier doelpunten en één assist in zestien optredens voor Craiova.