Transfernieuws

PSV lijkt 'Simons-achtige' clausule voor potentiële aanwinst niet uit te sluiten

PSV lijkt 'Simons-achtige' clausule voor potentiële aanwinst niet uit te sluiten

19-12-2023 11:46

Wanneer PSV de koopoptie op Malik Tillman definitief gaat lichten, dan bestaat de kans dat er een clausule in het contract opgenomen wordt dat doet denken aan die van Xavi Simons. Technisch directeur Earnest Stewart ging in op de situatie bij Rondo van Ziggo Sport.

Tillman werd afgelopen zomer van Bayern München gehuurd met een optie tot koop. Hoe hoog die koopoptie precies is niet exact bekend, maar dat het in de ‘lijn der verwachting ligt’ dat PSV graag toe wil slaan wel. Kan het dan zo zijn dat er een 'Simons-achtige' clausule wordt toegevoegd?

"Wij hebben het nooit over wat er inhoudelijk in contracten staat. Maar het is een grote club, Bayern", antwoordt Stewart, die daarmee niet uit lijkt te sluiten dat eenzelfde constructie als bij Simons mogelijk is, die natuurlijk dan wel qua miljoenen om andere aantallen zal gaan.

Simons kon afgelopen seizoen voor een habbekrats worden teruggekocht door Paris Saint-Germain. Uiteindelijk hield PSV toen nog minder dan vijf miljoen euro over aan de Nederlandse aanvaller.