Breaking news

Loting PSV bekend: Bosz en co. treffen Dortmund in achtste finale Champions League

Loting PSV bekend: Bosz en co. treffen Dortmund in achtste finale Champions League

18-12-2023 12:16 Laatste update: 12:42

PSV weet sinds maandagmiddag waar het aan toe is in de achtste finales van de Champions League. De Eindhovenaren zijn tijdens de loting gekoppeld aan Borussia Dortmund en mogen de borst natmaken voor het tweeluik in februari en maart.

PSV werd tweede in Groep B achter Arsenal en kon The Gunners sowieso niet loten. De mogelijke tegenstanders van PSV waren Bayern München, Real Madrid, Real Sociedad, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Manchester City en FC Barcelona, de groepswinnaars van de andere poules. De heenduels van de achtste finales in de Champions League zijn op 13, 14, 20 en 21 februari. De returns vinden plaats op 5, 6, 12 en 13 maart.

De Eindhovenaren wacht een zware klus: Dortmund werd vorig seizoen tweede achter Bayern München en vergooiden de titel in de Bundesliga. In dit Champions League-seizoen zijn Die Schwarzgelben flink op dreef: de Duitse topploeg werd eerste in de Poule des Doods met Paris Saint-Germain, Newcastle United en AC Milan. Trainer Peter Bosz heeft daarmee een weerzien met zijn oude club te pakken: de Nederlander stond in 2017 27 wedstrijden aan het roer bij Die Schwarzgelben