Transfernieuws

De Wit staat voor mogelijk vertrek bij AZ: 'Interesse vanuit Engeland en Italië'

De Wit staat voor mogelijk vertrek bij AZ: 'Interesse vanuit Engeland en Italië'

18-12-2023 11:44

Dani de Wit staat mogelijk voor een winters vertrek bij AZ. Ploegen uit meerdere Europese topcompetities houden de middenvelder van AZ in de gaten, meldt zaakwaarnemer Guido Albers in #DoneDeal de podcast van Voetbalprimeur.

De Wit behoorde jaren tot de kern van de AZ-selectie, maar zit dit seizoen met enige regelmaat op de bank. Albers geeft aan dat De Wit graag meer aan spelen toe wil komen, maar niet aast op een vertrek. "Maar als er een club is die zich meldt in januari, dan zal ik dat zeker bij AZ bespreekbaar maken." Momenteel geniet de AZ-speler vooral interesse uit Amerika. "Daar start het seizoen in januari weer. De clubs die er nog aan komen, zijn de ploegen die dit soort spelers nodig hebben nu."

In de zomer loopt het contract van De Wit af en over een verlenging wordt ook niet meer gesproken. Albers geeft aan dat clubs daar ook van op de hoogte zijn en dat dat in het voordeel van De Wit kan spreken. "Clubs weten ook dat ze hem in de zomer transfervrij kunnen krijgen. Er is ook interesse vanuit Engeland en Italië, daar staat hij er goed op. Onderkant Premier League en bovenkant Championship. Dat gaat met Dani wel goedkomen."