Nieuws

Vermoedelijke opstelling AZ: Jansen kiest voor ervaren kracht in de achterhoede

Vermoedelijke opstelling AZ: Jansen kiest voor ervaren kracht in de achterhoede

17-12-2023 09:45

Pascal Jansen verandert zal zijn opstelling voor het duel tegen PSV nauwelijks veranderen, toch zijn er enkele wijzigingen te verwachten. Na de verloren Conference League-wedstrijd tegen Legia Warschau, zal de trainer van AZ er alles aan willen doen het kalenderjaar 2023 met een overwinning af te sluiten.

Het zal een flinke klus worden voor AZ om punten tegen het in vorm verkerende PSV te pakken. De ploeg uit Eindhoven is momenteel koploper van de Eredivisie, waarin zij al hun wedstrijden wisten te winnen. Na de midweekse uitschakeling in de Conference League zal AZ, 2023 toch nog op een positieve manier willen afsluiten. De ploeg uit Alkmaar staat op de derde plek en zal willen winnen om aansluiting te houden naar plek twee, wat rechtstreekse plaatsing voor de Champions League betekent.

Net als in het duel tegen Legia zal Rome-Jayden Owusu-Oduro onder de lat staan in het duel met de Eindhovenaren. Hij zal de geblesseerde Mathew Ryan vervangen die onlangs een ongelukkige blessure in de sportschool opliep en daarbij zijn jukbeen brak.  

In de verdedigingslinie van AZ wordt Riechedly Bazoer terug in de basisopstelling verwacht. Hij neemt de plek van Penetra over en zal hierdoor naast Bruno Martins Indi komen te spelen.

Ook in de aanval is er een wijziging te vinden. Denso Kasius zal plaats moeten maken voor Ibrahim Sadiq. De Ghanese buitenspeler mocht afgelopen donderdag ook al invallen en nu wordt verwacht dat Jansen ervoor kiest om hem vanaf de aftrap op te stellen. 

Vermoedelijke opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Yukinari Sugawara, Bruno Martins Indi, Riechedly Bazoer, David Möller Wolfe; Jordi Clasie, Tiago Dantas, Dani de Wit; Ibrahim Sadiq, Myron van Brederode; Vangelis Pavlidis