Nieuws

Ten Hag tegen Klopp, hoe zien de onderlinge resultaten eruit?

Ten Hag tegen Klopp, hoe zien de onderlinge resultaten eruit?

17-12-2023 08:44 Laatste update: 08:47

Erik ten Hag gaat het zondagmiddag in de 'Northwest Derby' opnemen tegen Liverpool. De oefenmeester van Manchester United zal tegen de koploper van de Premier League weer tegenover Jürgen Klopp staan. Hoe zien de onderliggende statistieken tussen de twee managers eruit? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Ten Hag kwam Klopp maar liefst vier keer tegen in zijn loopbaan als manager. De manager van United speelde tijdens zijn huidige trainersperiode al twee keer eerder tegen het Liverpool van Klopp. Ook als trainer van Ajax stond hij twee keer tegenover de trainer van 'The Reds'.

In deze vier wedstrijden wist de ploeg van Ten Hag maar één duel te winnen en verloor het de overige drie wedstrijden. De voormalig trainer van Ajax wist tijdens deze onderlinge duels slechts twee keer het net te vinden, terwijl het Liverpool van Klopp maar liefst tien doelpunten wist te scoren. Ten Hag kwam Liverpool tegen als trainer van Ajax in de Champions League groepsfase van 2020/2021. Beide wedstrijden gingen voor de Amsterdammers met een 1-0 nederlaag de boeken in. In de thuiswedstrijd maakte voormalig Ajacied Nicolás Tagliafico een eigen doelpunt en in de wedstrijd op Anfield was het de huidige keeper van United, André Onana met een negatieve hoofdrol.

De meest merkwaardige ontmoeting tussen Ten Hag en Klopp is de editie van Liverpool-Manchester United in het seizoen 2022/2023. Hierin wist Liverpool met 7-0 zijn grootste zege ooit te behalen op de ploeg uit Manchester. Dit was voor Ten Hag eveneens zijn grootste nederlaag ooit in zijn loopbaan als trainer.