Samenvattingen: City en Dortmund morsen punten, Chelsea weet weer wat winnen is

17-12-2023 07:51 Laatste update: 07:51

Manchester City verzuimde het zaterdagmiddag om drie punten te pakken tegen Crystal Palace. Chelsea deed echter wel wat ze moesten doen en Dortmund laat kansen onbenut tegen Augsburg. Bekijk hier de samenvattingen.

Manchester City begon goed in eigen huis tegen Crystal Palace. De ploeg van Pep Guardiola wist op knappe wijze op voorsprong te komen en na de 2-0 na rust leken de drie punten in Manchester te blijven. Palace dacht daar echter anders over. Jean-Philippe Mateta schoot Palace op 2-1 en in de slotfase kreeg de uitploeg nog een penalty na een overtreding van Phil Foden. Michael Olise zirgde er voor dat de stand 2-2 werd en dat City twee kostbare punten liet liggen.

Chelsea wist wel weer eens drie punten te pakken. De Londenaren kregen het in de eerste helft slechts eenmaal voor elkaar om op doel te schieten tegen de nummer laatst. In de tweede helft was het echter snel gedaan. Cole Palmer en Nicolas Jackson scoorden waardoor het 2-0 werd voor de thuisploeg.

Dortmund begon weer eens met Donyell Malen in de basis. Die Borussen kwamen echter al snel op achterstand, maar hielden geen rekening met de Nederlander. Malen schoot van net buiten de zestien en tekende voor de gelijkmaker voor rust. Na rust kreeg Dortmund kans op kans, maar doelpunten vielen er niet meer.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.