Nieuws

Saudi's geven komst Mbappé nog niet op: 'Dit soort spelers weten waar we zijn'

Saudi's geven komst Mbappé nog niet op: 'Dit soort spelers weten waar we zijn'

16-12-2023 11:34 Laatste update: 13:44

Michael Emenalo, de directeur van de Saudische voetbalcompetitie, heeft nog altijd de stiekeme hoop dat Kylian Mbappé ooit in zijn land komt te spelen. In gesprek met de Spaanse krant MARCA schat hij de kansen in op een eventuele transfer van de Franse sterspeler, nu of in de verre toekomst.

Mbappé wordt al maandenlang gelinkt aan een mogelijke transfer naar Saudi-Arabië. Met onder meer Cristiano Ronaldo, Neymar en Sadio Mané gingen al vele topspelers hem voor. De 24-jarige aanvaller kon er een ongekend salaris opstrijken, maar besloot vooralsnog om bij Paris Saint-Germain te blijven. Zijn contract in de Franse hoofdstad loopt aan het einde van het seizoen af, maar Mbappé heeft nog een optie om dat te verlengen. PSG gaat er ook vanuit dat hij dat doet.

De Saudische competitiedirecteur houdt zich op de vlakte, maar stelt wel dat hij zijn best doet wanneer Mbappé een komst naar de oliestaat alsnog overweegt. "Met Mbappé is het gesprek open, maar we weten niet wat hij wil doen. Ons standpunt is heel duidelijk: elk van dit soort spelers weet waar we zijn."

"Als er enige mogelijkheid of interesse is voor Mbappé om deel uit te maken van wat we aan het bouwen zijn, nu of in de toekomst, kunnen we die mogelijkheid niet afwijzen. Hij is een speler waar ik van hou", zegt hij.

Afgelopen zomer zou Al-Ittihad al een bedrag van 200 miljoen euro netto per seizoen hebben willen neerleggen voor de superster. Emenalo heeft bevestigd dat er gesprekken hebben plaatsgevonden met de entourage van Mbappé en dat die 'waarheidsgetrouw' waren. "Ik kan niet zeggen hoe diepgaand het gesprek was. Maar er was interesse dat als de speler klaar was om te komen, er een club klaar stond om hem te verwelkomen en ruimte voor hem te maken in hun selectie."

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.