Opinie

PSV-aanvaller staat centraal in lofzang Engelse media na gelijkspel tegen Arsenal

PSV-aanvaller staat centraal in lofzang Engelse media na gelijkspel tegen Arsenal

13-12-2023 07:30

In de Engelse pers stond één speler van PSV centraal in de lofzang na het gelijkspel tegen Arsenal. Johan Bakayoko krijgt de nodige complimenten uit Engeland, waar de Belgische aanvaller afgelopen seizoen nog een transfer naar kon maken. Verwacht wordt dan ook dat er volgend seizoen van Bakayoko kan worden genoten in de Premier League. 

Afgelopen zomer leek Bakayoko nog de overstap naar de Premier League te maken, waar Brentford dicht bij de komst van de PSV-aanvaller was. Toch bleef de Belg in Eindhoven, waar hij zijn transferwaarde wekelijks op weet te krikken.

'Running the show'

Bij The Sun haalt men nog maar eens aan dat naast Brentford ook Tottenham Hotspur achter Bakayoko aanzat. Het tabloid zag dat de Belg tegen Arsenal zijn ploeg bij de hand nam, 'he was running the show'. Zijn leeftijd van twintig laat het medium dan ook schrikken: 'het is bijna bijna beangstigend', klinkt het aan de andere kant van de Noordzee. Binnen de rapportcijfers van Sky Sports kreeg Bakayoko, samen met Yorbe Vertessen, de hoogste beoordeling en wordt dan ook omschreven als opwindend talent. De twintigjarige Belg kreeg bij Eurosport als 'Player of the Match' een negen als beloning. 

'Levendig PSV'

Bij The Guardian gaat de lofzang voor Bakayoko nog maar eens door. 'Een twintigjarige jongeman voor wie duidelijk iets groots staat te wachten', meent het medium, dat spreekt over een levendige ploeg in Eindhoven. 'Deze wedstrijd liet ook zien hoe ver beide ploegen zijn gekomen sinds oktober 2022', doelend op de 2-0 overwinning van PSV op Arsenal. Bij de BBC concludeert men dat PSV tegen een onsamenhangend Arsenal met vrijheid en zelfvertrouwen speelde en een verdiend punt pakte tegen de bezoekers uit Noord-Londen.