Nieuws

AZ treft extra maatregelen tijdens bezoek aan Warschau na eerdere ongeregeldheden

AZ treft extra maatregelen tijdens bezoek aan Warschau na eerdere ongeregeldheden

12-12-2023 13:07

Op alle fronten is het bezoek van AZ aan Legia Warschau er eentje op beladen te noemen. Bij winst op de Polen gaat AZ namelijk door in de Conference League, waar de thuisploeg bij een gelijkspel zeker is van overwintering. Na de ongeregeldheden in Alkmaar heeft AZ extra maatregelen getroffen, blijkt in gesprek met het Noordhollands Dagblad.

Tijdens het bezoek van Legia aan Alkmaar ging het compleet mis. Voor de wedstrijd vielen hooligans van de Poolse club al politieagenten aan, waar na afloop een speler van Legia zich misdroeg en zelfs werd opgepakt. Wat volgde waren veel verwijten aan het adres van AZ, Alkmaar en Nederland. Uit voorzorg verkocht de club al geen kaarten voor het uitvak in Warschau, waar de ploeg zelf ook extra maatregelen gaat treffen. "We gaan goed voorbereid daarheen. Dat gaan we altijd, maar er is nu over bepaalde zaken nog wat meer nagedacht dan bij andere uitwedstrijden", aldus algemeen directeur Robert Eenhoorn, die niet verder ingaat op wat voor soort maatregelen. Het provinciale medium schets zelf een beeld van geen zichtbare clublogo’s in de stad en geen stadswandeling.

"We moeten ons verstand gebruiken, we moeten het niet opzoeken", gaat Pascal Jansen verder. "Ze leven niet onder een steen. De spelers hebben ook gezien wat er rond de thuiswedstrijd en onlangs rond Aston Villa - Legia is gebeurd." Jansen geeft aan dat zijn selectie zich gaat concentreren op het voetbalveld. "We gaan ervan uit dat de organisatie vanuit Legia en AZ zo is dat wij ons veilig voelen, dat we ons ding kunnen doen en ons volledig kunnen concentreren op het winnen van die wedstrijd." En dat moet donderdagavond dan ook gebeuren voor AZ. "Er staat behoorlijk wat druk op de wedstrijd. Wij moeten daar winnen, Legia mag niet verliezen. Dat is de druk die erop zit. Het is ’do or die’, alles of niets."

Na vijf wedstrijden staat AZ met zes punten op plek drie, drie punten achter nummer twee Legia. Bij winst op de Polen plaatsen de Alkmaarders zich voor de tussenronde van de Conference League. De clash in Warschau start om 18.45 uur.