Breaking news

Ontslag een feit: Heracles stuurt Lammers na twee verliezen op rij de laan uit

Ontslag een feit: Heracles stuurt Lammers na twee verliezen op rij de laan uit

12-12-2023 09:57 Laatste update: 10:32

Heracles Almelo heeft John Lammers op straat gezet. De trainer mag na twee verliezen op rij zijn biezen pakken. Assistent-trainer Hendrie Krüzen de taken van Lammers voorlopig over.

Afgelopen seizoen zorgde Lammers er nog voor dat Heracles promoveerde naar de Eredivisie. De teleurstellende resultaten van de afgelopen weken en de veertiende plaats in de Eredivisie doen de trainer echter de das om. Daarnaast werd Heracles begin november ook nog door amateurclub HHC Hardenberg in de eerste ronde van de KNVB Beker uitgeschakeld. "We hebben deze beslissing met pijn in ons hart genomen", schrijft technisch directeur Nico-Jan Hoogma in een statement. "Wij hebben helaas niet meer het vertrouwen dat we de negatieve spiraal waarin we zijn beland met John kunnen omdraaien", klinkt het.

Lammers werd anderhalf jaar geleden aangesteld als hoofdtrainer van Heracles en stond in totaal 56 wedstrijden aan het roer. Met Lammers aan het roer boekte Heracles 32 overwinningen, waarvan slechts vier in de Eredivisie. Voor Heracles wacht er zondagmiddag een bezoek van Feyenoord, als Krüzen als interim-trainer aan het roer staat. Na zijn ontslag is Lammers de vijfde trainer in de competitie die de kerst niet haalt. Eerder stuurden ook FC Utrecht (Michael Silberbauer) en Ajax (Maurice Steijn) hun trainer de laan uit, waar bij Vitesse (Phillip Cocu) en FC Volendam (Matthias Kohler) de trainers zelf besloten op te stappen.

Lammers ontslagen door Heracles