Nieuws

Blind gelukkig bij 'familie-club' Girona: Had dit van tevoren ook niet verwacht

Blind gelukkig bij 'familie-club' Girona: "Had dit van tevoren ook niet verwacht"

10-12-2023 08:48

Daley Blind is gelukkig in Girona en moet zichzelf soms knijpen wat het huidige seizoen van de Catalaanse club betreft. De verdediger kan met zijn ploeg de koppositie pakken als er zondag van FC Barcelona wordt gewonnen. 

Blind spreekt met Ziggo Sport over het avontuur in Spanje. De voetballer verliet Bayern München na een half seizoen. "Ik ben zeker gelukkiger in Girona, zeker weten. Het is een onverwachts hoofdstuk en deze route had ik zelf ook niet uitgestippeld, maar op het moment is het heel welkom. Ik en mijn gezin genieten er met volle teugen van."

Girona verloor pas één keer in de eerste vijftien wedstrijden van het seizoen. "Wij leven van wedstrijd tot wedstrijd. Dat het zo goed gaat, had ik van tevoren ook niet bedacht. Het is een fantastisch avontuur. Je verwacht niet dat je met de winter nog meedoet om de eerste twee, drie, vier plekken. In dat opzicht is het wel een sprookje."

De voetballer speelde in het verleden onder meer bij Ajax, Manchester United en Bayern München. Bij Girona is het een wereld van verschil. "Het is een heel rustige club waar echt een familiegevoel heerst."